KAKO SAM POSTALA TETA PRIČALICA?

Kako sam postala teta Pričalica?

Kako sam postala teta pričalica? Tako što sam jednu upoznala. U najboljoj situaciji u kojoj se teta pričalica može upoznati. U bolnici, kao pacijentica. Bila sam prestara (jer navodno je par dana do 18. god. prestaro za tako što) da bih se osjećala toliko preplašeno ili da bih prolijevala suze radi tako neozbiljne situacije, no tako su mi barem govorili. Djetinjasta sam tako da mi to što sam navodno prestara nije pomoglo niti me utješilo. Studentica u ulozi tete pričalice je ipak malo pomogla. Nije pričala sa mnom kao da sam mala i ranjiva niti o tome gdje sam ili zašto, nego o tome gdje ću biti i o onome što me zanima (o maturi, o faksu pa i o projektu teta pričalica). Sat vremena je pričala i družila se sa mnom kao da nisam tamo gdje sam stvarno bila, nego potpuno normalno. Mogle smo biti bilo gdje drugdje. Tako sam postala teta pričalica. Tako što sam iskusila što to znači ‘djetetu’.
Sara Keller

Image may contain: 1 person, tree, plant, child, outdoor and nature

JESTE LI VIDJELI NAŠE PLAKATE U GRADU?

Jeste li vidjeli naše plakate u gradu?

Naši jumbo plakati s pozivom da probude svijest u građana i potaknu ih na volontiranje odnedavno vrište sa zagrebačkih prometnica. Možete ih vidjeti u Jankomiru na Ljubljanskoj aveniji, u Aleji Bologne u Gajnicama, na Slavonskoj aveniji kod Zelene tržnice, na Jadranskoj aveniji u Laništu i na križanju V. Holjevca i Avenije Dubrovnik u Novom Zagrebu. Sada već svi znaju tko se krije iza udruge Smiješak za sve! Svi vole tete i stričeke pričalice – od djece u bolnicama koje pohodimo svaki dan do zahvalnih roditelja i nastavnika u školama gdje provodimo naše akcije. Zahvaljujemo se puno našem sponzoru “Zagreb plakatu” koji nam je tiskao i ustupio besplatni prostor za oglašavanje. 😀

Image may contain: text

SEMINAR ZA VOLONTERE NA ONKOLOGIJI

Seminar za volontere na onkoligiji

Dragi naši volonteri, ljubazno molimo sve starije od 25 godina koji su prošli edukacijski seminar i zainteresirani su za čitanje priča na odjelu onkologije neka se prijave za seminar na naš mail za volontiranje u KBC-u Rebro! Predavanje koje će voditi psiholog i liječnik onkolog održat će se u subotu 9. rujna od 14 do 16 sati. One tete i stričeki pričalice koji su medicinske struke ne moraju imati navršenih 25 godina za volontiranje na onkologiji.

Image may contain: 2 people